Ahoj všem. Dnes mám pro vás takový krátký update mojí ovesné kaše, kterou miluju už několik let. Dřív jsem si ji dělala opravdu každé ráno a nedovedla si bez ní představit den. Teď už to tak není, je to hodně o čase, ale taky hlavně o ranních (ne)chutích, které mě doprovázejí teď v těhotenství.
Co se asi nejvíce změnilo je to, že dříve jsem používala různé alternativy mléka, které teď už ani nekupuji. Hlavně se doma vyhýbáme sojovým výrobkům, které si myslím, že nejsou úplně zdravé. Takže místo sojového mléka používám čersvé. Ideální je si namočit vločky na noc do vody, aby krásně nabotnaly. Kaše je potom taková krémovější a chuťově lepší. Potom už jen ráno stačí přidat mléko a ohřát ideálně tak, aby kaše zkoustla a nevařila se, aby nepřišla o důležité živiny.
Nakonec už stačí kaši dozdobit vším, co máte rádi. Já si teď dávám lžící medu a ovoce.
článek vznikl ve spolupráci s Billa
Na kaši je potřeba:
50g ovesných vloček
Voda na zalití
Mléko
Med
Kiwi – já bohužel o víkendu nesehnala, ale výborné je zlaté kiwi z Billy. Objevila jsem ho až letos a je moc dobrý.
Případně další ovoce
Taky si děláte ovesnou kaši, máte ji rádi stejně?
Mějte se krásně!
Vaše
L
Žádné komentáře :
Okomentovat :