21. září 2019

Podzim na talíři! Žemlovka


Podzim a jablíčka patří k sobě ne? A na mě dýchla ta venkovní atmosféra a rozhodla jsem se udělat žemlovku, i když podobná jídla moc často neděláme a spíš je dám občas jako tip mamce, když jedeme na návštěvu. Protože tam chutnají nejlíp, že jo?
Našla jsem si několik receptů, dala je dohromady a udělala ji podle sebe. Dala jsem zase míň cukru a byla fantastická, i u muže měla úspěch, tak ji určitě zkuste.

Co budete potřebovat:

jablíčka
veka/rohlíky/bagetka - co budete mít
500 ml mléko
polotučný tvaroh
4 žloutky
máslo
1 vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání
skořice

Postup

- nejprve si rozehřejeme troubu na 160 stupňů

- potom se pustíme do tvarohové náplně

rozšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem, žloutkem a rozpuštěným máslem (1 lžíce)

- vymazat pekáček nebo zapékací misku máslem

- vytvořit lázeň, do které budeme namáčet nakrájená kolečka z pečiva

ta je velmi jednoduchá. Je jen z 500 ml mléka, dvou žloutků a dvou lžic rozpuštěného másla. V této lehce prošlehané směsi namáčíme pečivo a můžeme vytvořit první vrstvu.

A pak už je to rychlé, pokračujeme v dalších vrstvách.

1. pečivo
2. nastrouhaná jablíčka posypaná skořicí
3. pečivo
4. tvarohová směs
5. pečivo, které potřeme rozšlehaným vajíčkem

- pečeme 45 minut

 článek vznikl ve spolupráci s Billa
 Máte rádi žemlovku? Tuhle určitě zkuste.

Mějte se krásně!

Vaše L.




4 komentáře :