Podzim a jablíčka patří k sobě ne? A na mě dýchla ta venkovní atmosféra a rozhodla jsem se udělat žemlovku, i když podobná jídla moc často neděláme a spíš je dám občas jako tip mamce, když jedeme na návštěvu. Protože tam chutnají nejlíp, že jo?
Našla jsem si několik receptů, dala je dohromady a udělala ji podle sebe. Dala jsem zase míň cukru a byla fantastická, i u muže měla úspěch, tak ji určitě zkuste.
Co budete potřebovat:
jablíčka
veka/rohlíky/bagetka - co budete mít
500 ml mléko
polotučný tvaroh
4 žloutky
máslo
1 vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání
skořice
Postup
- nejprve si rozehřejeme troubu na 160 stupňů
- potom se pustíme do tvarohové náplně
rozšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem, žloutkem a rozpuštěným máslem (1 lžíce)
- vymazat pekáček nebo zapékací misku máslem
- vytvořit lázeň, do které budeme namáčet nakrájená kolečka z pečiva
ta je velmi jednoduchá. Je jen z 500 ml mléka, dvou žloutků a dvou lžic rozpuštěného másla. V této lehce prošlehané směsi namáčíme pečivo a můžeme vytvořit první vrstvu.
A pak už je to rychlé, pokračujeme v dalších vrstvách.
1. pečivo
2. nastrouhaná jablíčka posypaná skořicí
3. pečivo
4. tvarohová směs
5. pečivo, které potřeme rozšlehaným vajíčkem
- pečeme 45 minut
článek vznikl ve spolupráci s Billa
Máte rádi žemlovku? Tuhle určitě zkuste.
Mějte se krásně!
Vaše L.
Mňam, hned bych si dala! Vypadá báječně. :))
OdpovědětVymazatmňam! vypadá to výborně :) hlavně máš krásné talíře
OdpovědětVymazatYummy! Looks so good <3
OdpovědětVymazatxoxo
Lara
www.verylara.com
tak tento recept si ukladám :) vyzerá to skvele
OdpovědětVymazatWHEN PIGS FLY