Ahoj všem! Jak všichni určitě víte, mám ráda zdravá jídla a moc ráda zkouším a hledám nové suroviny. Není to moc dlouho, co jsem si náhodou koupila tapiokový pudink a chutnal mi tolik, že jsem zaběhla do zdravé výživy a koupila tapiokové perly a uvařila si svůj vlastní.
Hlavní výhody tapioky
levná surovina (cca 20 Kč/100g)
příznivá pro potíže s trávením
zdravý zdroj komplexních polysacharidů
bezlepková
obsahuje minimální množství tuku a cholesterolu
obsahuje vápník, fosfor, draslík, hořčík a je zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B
Recept na pudink je napsaný už na obalu, já na jednu porci použila:
25 g tapiokových perel
100 ml vody
120 ml kokosového mléka
pokud chcete můžete pudink dosladit třeba medem nebo sirupem
Příprava je velmi jednoduchá, aby vám perličky více naboptnaly, doporučuju perličky namočit na noc do ledničky. Potom už stačí smíchat všechny suroviny a vařit do zkoustnutí cca 5-10 min a šup s ním do ledničky!
Slyšeli jste o tapioce? Nebo jsem objevila zase něco, co už všichni znáte?
Mějte se krásně a dobrou chuť!
Vaše L.
Slyšela jsem o ní, ale zatím jsem neměla. Pudink vypadá dobře, vyzkouším :)
OdpovědětVymazatSimple living: Jakou kosmetiku jsem přestala používat
Je, to vypada skvele. Uz dlouho jsem to chtela udelat, ale nikdy jsem je nekoupila kdyz jsem byla ve zdrave vyzive, tak by asi bylo na case! :) Tak priste je urcite vezmu a vyzkousim!
OdpovědětVymazatSandra / http://shineoffashion.com
Vůbec jsem o tom neslyšela, ale vypadá to dobře :)
OdpovědětVymazatAhojky, doposud jsem neměla možnost ochutnat, ale podle toho jak dobře to vypadá, si zkusím udělat taky :) děkuji za typ
OdpovědětVymazatNedávno som robila objednávku z eshopu zdravej výživy a do košíku prihodila aj tapioca perly. O pudingu som počula ale nevyskúšala som ho. Po tomto článku som však tak odhodlaná, že perličky dám ešte dnes večer namočiť!
OdpovědětVymazat